2010-10-25

Moodymann: Ya Blessin’ Me (1999)


Dags för ännu en premiär här på Dagens Gospel. Det här är den första Moodymann-låt jag länkar, tro det eller ej. Även om Moodymann verkat inom många typer av techno och house som inte direkt relaterar till gospel, har han gjort många låtar med mer eller mindre uppenbart kyrklig känsla och det här är en av dem.

Moodymann gräver ofta fram det djupaste, smutsigaste, mest hjärtinnerligt oborstade i den kyrkliga musiken. Hans gospellåtar och kyrkliga predikningar representerar sällan vackra uppenbarelser från Gud till människan. Desto oftare är de en sorts människans icke perfekta böner, önskningar och ångestvrål uppåt mot himmelen.

Moodymanns skruvade Detroit-beats vrider sina händer i desperation och suckar djupt av livserfarenhet, men vill så innerligt väl. Det här är en av de finare, med vacker soulsång på, men den mumlande/mässande församlingen i bakgrunden anknyter till hans mest obskyra, tidiga utflykter i dåligt inrattad gospelradio. Det här är musik att gråta till och musik att tvätta sin smutsigaste byk i uppriktiga tårar till.

Advertisements

Tags: , ,

2 Responses to “2010-10-25”

  1. Carola Suneson W Says:

    What a wonderful end of the day! With this piece of music in my ears I just leave reality and fall asleep nice and softly. Thank you, my very special music deliverer!!! Good night.

  2. J-P Olsson Says:

    Finns på eMusic för den hugade ->

    http://www.emusic.com/album/Moodymann-Forevernevermore-MP3-Download/11051780.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: