2010-08-09

BeBe & CeCe Winans featuring Mary Mary: Let It Be (2009)

Syskonen BeBe (Benjamin) och CeCe (Priscilla) Winans tillhör den stora, inflytelserika och rikligt begåvade Winans-klanen. Tillsammans och var för sig har de blivit släktens klarast lysande stjärnor.

Först spelade de in en radda framgångsrika gospelalbum tillsammans mellan 1987 och 1996. Sedan startade BeBe en mer sekulärt inriktad solokarriär inom R&B och modern soul. Bland annat sjöng han på Masters At Works oförglömliga houseklassiker Thank You 1997. Samtidigt fortsatte CeCe oförtrutet att sjunga in gospelalbum, vilket bland annat resulterade i den fantastiska On That Day (1998), skriven och producerad av ingen mindre än Lauryn Hill från The Fugees.

2007 återförenades duon och började skapa sitt comeback-album Still, som släpptes 2009 och rusade rakt upp på Billboards topplistor. Skivan blev som bäst etta på gospellistan, tvåa på R&B-listan och tolva på poplistan. Skivan har ett fräscht, luftigt och modernt sound och innehåller båda klassiska ballader och uptemponummer.

Ett av de senare heter Let It Be och följer nedan. Det är en mycket dansant, men ändå budskapsdriven låt som gästas av en av de senaste årens mest framgångsrika gospelduor, Mary Mary:

“If we take what we have and share it
Those of us who can spare it,
Take a little and give it away,
So many lives hang in the balance”

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: